Hantera din stress med samtalsterapi

Utforska och förstå dina stressfaktorer

Med samtalsterapi får du möjlighet att i en trygg miljö utforska och identifiera de faktorer som orsakar din stress. Genom att förstå vad som triggar din stress, kan du börja arbeta med att förändra eller hantera dessa situationer på ett mer konstruktivt sätt. Som din terapeut hjälper jag dig att se mönster och sammanhang som du kanske inte själv har varit medveten om.

Lär dig hantera  tankar och känslor som stressar dig

En viktig del av samtalsterapi är att arbeta med dina tankar och känslor. Med exempelvis kognitiv beteendeterapi (KBT), kan du lära dig att förändra negativa tankemönster och utveckla mer hälsosamma sätt att tänka och känna. Jag lär dig avslappningsövningar och mindfulness-tekniker för att minska de fysiska och emotionella symptomen på stress.

Utveckla nya coping-strategier och verktyg

I våra samtal utvecklar du nya coping-strategier och verktyg för att hantera stressiga situationer. Detta kan inkludera att sätta realistiska mål, prioritera dina uppgifter och få ordning på din tidsplanering. Vi arbetar med att stärka din självkänsla och självförtroende, vilket gör det lättare att hantera stress på ett effektivt sätt.

Tveka inte att kontakta mig om du vill få de verktyg och det stöd du behöver för att hantera stress och skapa en mer balanserad och harmonisk vardag. Jag är här för att stödja dig på din resa mot bättre välmående.